Ha egy terrorszervezet győz, előjön az a probléma, hogy már nem lehet szabadon káoszt okozni és érdekükké válik a rend.

Halálosan komoly


- Pár dolgot nem értek. Segítesz megfejteni?
- Jöhetnek a kérdések!
- Tételezzük fel, hogy ez, amit itt írsz komoly dolog.
- Nem kell feltételezni, mert az.
- Akkor miért baromkodod így el?
- Bár sosem tagadtam, hogy a humor közel áll hozzám, itt közel sem beszélhetünk erről. Ám ismerem az átlagember nézőpontját is.
- Az átlagember nézőpontjából egy hülye vagy.
- Nos igen, ez is az ok, ami miatt folytatom is így.
- De miért?
- Ha az ember személyesen intézi ezeket a dolgokat, ott a lehetősége arra, hogy maga döntse el, kinek ad át tudást. Itt a neten erre nincs lehetősgem. Így marad az, hogy kitalálom, hogyan távolítom el a majmokat kevésbé felkészült embereket ettől.
- Úgy, hogy hülyének néznek?
- Ez egy folyamatos fejlődés, ám egyelőre meg vagyok elégedve ezzel a technológiával is. Ígérem később kitalálok erre mást, bár nem annyira látom be, miért kellene.
- Akkor ezt boncolgassuk tovább. Szó szerint azt mondtad, hogy itt közel sem beszélhetünk baromkodásról. Rózsaszín Macik Terrorszervezet. Elég nagy baromkodásnak tűnik.
- Pedig nem az.
- Mi a cél?
- Szeretem, ha az ellenfeleim a komfortzónájukon kívül teniszeznek.
- De miért terrorszervezet?
- Már kifejtettem itt, de ismét felidézem az emlékeket. Ismervén jelenlegi és leendő ellenségeim ellenfeleim rutineljárásait, bizton számíthatok arra, hogy előbb utóbb terroristává válok a szemükben, aminek nagy hangot is szoktak adni. Akkor már nehogy ők mondják meg, milyen terrorista vagyok és létre is hoztam a szervezetemet, amivel egyrészről biztosan hamar ismertséget szerzek a titkosszolgálatoknál...
- Ezt kifejted?
- Te is nagyot néznél, ha meglátnál egy ilyen listán egy ilyen terrorszervezetet, nem? Azonnali világhír, igaz csak szakmai közönség előtt, de sosem tagadtam vonzódásomat a tematikus csatornák iránt.
- Másrészről?
- Másrészről jó sokáig megint nem vesznek komolyan.
- Megint?
- Igen, jó sok éve írtam egy sci-fit és az egyik írás címe az volt, hogy "a bombázás". Ekkor bevillant, hogy van az amerikaiaknak egy eljárásuk, hogy ha bizonyos kritikus szavak egy összefüggésben szerepelnek, akkor az ott bejelez. Mindjárt úgy is mentettem, hogy "a_bombazas_cia_fbi_hello_guys" és arra az esetre, ha megnéznék a főoldalt, ilyen képeket lássanak ott.

  

- Az volt a cél, hogy hülyének nézzenek?
- Inkább komolytalannak és ez a vélemény sokáig meg is maradjon, ha később valaki rám keres, ott lássa az előzetes ítéletet, miszerint egy bolond vagyok és hagyja is abba a további kutatást.
- Te amúgy leszarod, mit gondolnak rólad?
- Inkább alárendelem a tágabb látószögű műveleteimnek.
- De miért ilyen komolytalanul? Kiábrándító.
- Nos akiken nem ábrándultál volna ki, azoknak már nincs nagyon lehetőségük erről beszélgetni, mert a legtöbbjük halott.
- A rózsaszín maci honnan jött?
- Ti itt röhögtök ezen, miközben kőkemény műveletek szereplője voltam és időnként még vagyok is a (kristály) gyerekek frekveniáin, ahol azért mások a díszletek és a szereplők is. Ott nem röhögnek így, ha meghallják ezt a nevet.
- Mit csinálsz te ott?
- Egy csomó dolgot, amikről ha elkezdenék beszélni, újra előjönne belőletek a majom.
- Majom?
- Kikérnétek magatoknak a bűntetteimet úgy, hogy halvány fogalmatok sincs a témáról.
- Ha szakmai szemmel minősítenéd magad ezekkel kapcsolatban, mit mondanál erre?
- Utólag te is azt mondod majd, hogy rendkívül profi volt. A jelenben az álláspontod meg ismerjük.