Ha egy terrorszervezet győz, előjön az a probléma, hogy már nem lehet szabadon káoszt okozni és érdekükké válik a rend.

Az áldozat


- Elmondanád mi ez? Miért hagytad, hogy mindenki kihasználjon és átverjen?
- Ezek próbák voltak. Nem én vagyok az áldozat.
- Akkor ki?
- Az, akinek a szerepét újrajátszottam. Így tudtam meg, mi történt és ki a felelős.
- Mi az, istent játszol?
- Olyan vagy, mint ezek a köcsögök, akiknek amikor a pofájukba nyomtam a stukkert, azonnal a jogállamiságról kezdtek beszélni. Csak nem tudták mondanójukat befejezni.
- Akikről beszélsz, tudod kik ők? Milyen hatalmas lények?
- Már nem.
- Hogyhogy nem?
- Előre szóltam, hogy akit meglátok az ÉlményPark admin szintjén, azt megölöm.
- Nem látom, hogy megölted volna őket.
- Közben üzleti megközelítésre váltottam és érdekemmé vált az életben maradásuk. Persze ez nem jelenti azt, hogy ez így is marad, de amíg hasznom van belőlük, addig biztosan.
- Te ilyen geci vagy?
- A Tükör jogosít fel erre. Velük szemben megtehetem.
- Kivel szemben nem?
- Akivel szemben a Tükör nem engedi.
- Ha valaki finom úriember vagy úrihölgy?
- Finom úriemberként viselkedem.
- Aki kegyetlen bűnöző?
- Irtózatos szenvedés is várhat rá.
- Van úriemberi neveltetésed?
- Ha lenne, nem lett volna időm és kapacitásom semmire. Rendkívüli intelligenciám van helyette.
- Ez mit jelent?
- Amíg a finom úriemberek és úrihölgyek megtanulták, hogyan lehetnek finom úriemberek és úrihölgyek, addig én az agyamat fejlesztettem. Most az a helyzet, hogy én a fejlett agyammal könnyedén megtanulhatnám mindazt, amit ők megtanultak elég gyorsan, ám az ő helyzetük ilyen értelemben reménytelen sokkal nehezebb. De nyugodjon meg mindenki, nem fogom megtanulni azt a sok baromságot, mert nem érdekel.
- Az etikettet ismerni kell, ahhoz nem elég csak az intelligencia.
- Elmesélek neked valamit. Azt is tudom, a hátam mögött mit beszélnek rólam, sőt, helyben is érzem, amit a másik valójában érez vagy gondol irántam. Az első verzióban mindent megtanultam, melyik késsel és villával mit szabad csinálni, hogyan kell viselkedni ebben vagy abban a helyzetben. Olyan kiválóan, hogy akár szobrot is faraghattak volna rólam, mint az etikett példaképéről. Akkor is egy bugris bunkó kelet-európainak neveztek, ha Közép-Európa az otthonom és hiába viselkedtem úriemberként, abból a körből, akiket ti elitnek neveztek, csak kevesen fogadtak el. Ez már a második verzió, amiben teljes szerkezet váltás történt a hatalmi struktúrákban. Azaz nem számít, ki ment be az admin szintre jogosultság nélkül. Ők most olyanok, mint egy egérke, aki besétált egy csapdába, mert nem tudott ellenállni a sajtnak. Egy a lényeg, nem akarok közéjük tartozni. Viszont szívesen veszem azok jelenlétét, akik az első verzióban tényleg elfogadtak.
- Mondanál többet erről az új hatalmi szerkezetről?
- Eddig kollektív tudat központú volt, aminek az a nagy hátránya, hogy teljesen igazságtalan helyzetet eredményezett az egyéni tudatok szintjén, mert a kollektíva a seggnyalást és a behódolást kedveli és megveti azokat az emberi értékeket, amiket mi fontosnak tartunk mind az együttélés, mind a fejlett civilizáció vonatkozásában. Az ÉlményPark admin szintjén terveztem ezt a helyzetet korrigálni kollektív nézőpontból, ám ez a kollektíva szereti átverni a másikat, nem betartani a megállapodásokat és imádja kellemetlen helyzetbe hozni azokat, akik pozitív szellemben állnak ahhoz a problémához, ami onnantól már nem látszott annak, hogy benyomult az admin szintre. Ez az új hatalmi szerkezet egyéni tudat központú és az a mottója, hogy "annyit érsz, amennyi minőségi emberi alakod van". A lopás itt nem érvényes, neki kell kiművelni ezeket az embereket, nem másoktól elszedni és tönkretenni azokat is.
- Akkor te kibasztál ezekkel?
- Igazságos rendezési folyamatnak nevezem, mert ez sokkal szebben hangzik.


ÉlményPark pozíciórendezés

Játékszint játékpozíció

Eddig ez volt az egyetlen, ami azt a problémát okozta, hogy a feladatvégzők a játékosok hatalmába kerültek. Ez után csak a játékosok szintje, akik isteneknek/angyaloknak nevezik magukat.

Játékszint adminpozíció

Azok a fejlődni kívánó játékosok, akik felismerték a problémát és lemondásokra is képesek, hogy helyreállítsák a játékot.

VÁRÓ

A szintlépéshez szükséges felkészülési nyugalom és idő zónája, valamint azok kerülnek ide, akik pl. belépésre, ítéletre várnak.

Adminszint adminpozíció

10 éves időléptékű, rendszerszintű feladatok elvégzésére jogosító meditatív létállapot. Ez a valódi isteni szint.

Adminszint játékpozíció

Az adminszinten lévőknek is szükségük van pihenésre, szórakozásra, valamint a játékszint által okozott problémák megoldására. Jelenleg tesztelés alatt! Ide csak az admin-admin szintről lehet érkezni.- Te melyikben vagy?
- A legutolsóban.
- Ki kerülhet ide?
- Kérdezz erre rá úgy 20 év múlva, mert szerintem 30 évig biztosan senki sem jut el ide.
- Most mi lesz?
- Alacsony látószögön biztosan bosszúnak és leszámolásnak fog kinézni, de biztosíthatok mindenkit, hogy ez téves megállapítás lenne. A dimenzióközi utazási irodámat amúgy is fejleszteni fogom működés közben, így ezeket inkább fogyasztói visszajelzéseknek fogom tekinteni és örülni fogok nekik.
- Mi ennek a célja?
- A Show!
- Hogy leszel szalonképes ez után azok a galaktikus civilizációk előtt, akik elutasítják az ölést?
- Az első verzióban ők is megtapasztalták azt, hogy ez az emberiség azon részét egyáltalán nem zavarta, akik hozzájuk látogattak. Ennek ellenére kitaláltam erre is a megoldást és kárpótlásul ott ülhetnek ők is a páholyokban, hogy ezt lássák, ami történni fog. Annak ellenére, hogy jobban megismerve ezeket a civilizációkat együtt tudok élni azzal a gondolattal, ha nem állnak velem szóba.
- Mi fog történni?
- Ezt sajnos a jövőbelátók sem tudhatják, mert én sem tudom. De te se élveznél egy olyan filmet, amiben előre ismernéd a jeleneteket.
- Mi lesz az emberiséggel?
- Nagyobb volumenű isteni beavatkozás eszköze lesz.
- Hol?
- Olyan sikeres ez a show, hogy náluk is elindul.
- Milyen jogon?
- Szóltam, hogy az itt beavatkozó idegenek felét azonnal haza kellene zavarni alkalmatlanság és méltatlanság miatt, ám rá se hederítettek. Ha elvárják, hogy visszatartsam ezeket, nem kellene kiakadniuk, hogy ugyanez lenne az elvárás velük szemben is.
- Hogyan fogod ezeket visszatartani?
- Jeleztem, hogy a NASA-t azonnal fel kell oszlatni és egy új amerikai űrügynökséget kellene felállítani, de úgy látszik szeretik egymást másolni, mert nem sok foganatja volt.
- Talán mert nem mutattál fel semmit, csak dumálsz.
- Ha meg felmutatok, az a baj. Milyen szerencse, hogy a rendszerszintű átállásban úgyis az események majd alakulnak, ahogy. Én nem tehetek róla, hisz csak egy kisember vagyok álláspontjuk szerint. Varázslat meg nem létezik, ahogy ufók sem. Mindent a sors irányít, a szerencse és a véletlen.